torstai 31. joulukuuta 2015

Pesuhuoneen lattian pintafixaus, saunan lauteiden ja seinien vahaus


Ihana saunan pesuhuone! Suihkukaaappi nurkassa ja lattia maalattu. Kyllä kelpaa saunoa!

Maalasin vanhan, punaisen klinkkerilattian osissa kolmeen kertaan hopealla Hammerilla ja heitin märän maalin päälle mustaa ja valkoista mosaiikkihiutaletta, joita saa tilattua lähi-Terrasta, kun osaa kysyä.
Tässä maalattua pintaa ja lähtötilanne. Vanha klinkkerilattia, joka todettu kuivaksi kuntotarkastuksessa.
Lopputulos on hieno ja pesuhuoneen ilme muuttui samalla ihan kokonaan. Harjasin maalatun lattian pinnan, kun maali oli kuivunut, niin irralliset hiutaleet ei tartu jalkoihin.Pinta ei ole hiutaleiden ansiosta liukas. Vinkin sain muutama vuosi sitten parvekelattian kunnostajilta. Suihkukaappi nurkkaan, ettei suihkun vesi tule suoraan lattialle ja muutama vuosi päästään ilman isompia remontteja pesuhuoneen osalta. Suihkukaappi löytyi Bauhausin tarjouksesta.
 Saunan puolella lauteiden lähtötilanne. Kunnon soodapesu ja mustaa saunavahaa lauteiden pintaan.Kiuas vaihdettiin tornimalliseksi vähän tehokkaammaksi ja betoniseinä maalattiin vedenkestävällä maalilla. Puiset seinäpinnat vahattiin harmaalla saunaan tarkoitetulla vahalla.

 Lauteet valmiina.

Seinän väri ei oikein näy kuvassa, mutta eipä enää näy vanhaa puunväriä missään. Lattiapintaa lukuunottamatta kaikki pinnat on käyty saunan puolella läpi, lattia kaipaisi puuritilää. Ehkä ensi jouluksi.

Saatiin tuparilahjaksi lasiovi saunaan. Raksu asensi oven aikaisemman umpipuisen oven tilalle ja reunalistatkin saatiin jouluksi paikoilleen. Saunakokonaisuus on nyt valmis, sellainen moderni "uusvanha" ja olemme tosi tyytyväisiä.

Nyt voi jo laittaa ammeestakin kuvan. Tämä oli ensimmäinen ostos talonhankinnan jälkeen toukokuussa. Amme sai paikan ikkunaseinän vierestä. Jouluna otin itse ensikylvyn ammeessa. Niin on ollut kiirettä, ettei ole aikaisemmin ehtinyt. Oli se nautinto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti