sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kodin laittoa kesäkuusta loppuvuoteen 2015

Vaatehuoneesta kenkäkaapiksi ja kulkuväliköksi.


Eteisen uusi ilme. Paneelit on maalattu kauniilla vaaleansinisellä ja seinät valkoisella. Peili ja vaatenaulakko maalattu samoilla väreillä.
 Tässä lähtötilanne. Ovet on ihanat, 60-luvulta ja siistit sekä hyväkuntoiset, niille ei tehdä mitään.
 Tässä vielä kulkuaukko kiinni. Vaatehuoneen takaseinä on naulakon kohdalla.Naulakko näkyi suoraan ulko-ovesta, mikä ei tällä takkipaljoudella näyttänyt oikein hyvältä.
 Vaatehuone tyhjennetty, muutossahan tämä täyttyi ensimmäisenä. Tavaroille löytyi hyvin tilaa uusista kierrätyskaapeista.Ovi kannettiin varastoon ja takaseinä purettiin.

Nyt on kulku mahdollista eteisestä vaatehuoneen läpi aulatilaan. Jätettiin vaatehuoneen hyllyt kenkäkaapiksi, sopivat liukuovet löytyi Tori.filtä parilla kympillä kiskoineen.Toisessa ovessa on peilit, mitkä avartavat kapeaa kulkutilaa hyvin ja heijastavat valoa.
 
 Vastapäiselle seinälle löytyi ihana valko-hopearaitainen tapetti Terrasta. Näkyvät seinäosat maalasin valkoisella.

Tässä näkymä ulko-ovelle. Ulko-ovi on myöhemmin maalattu siniseksi.

 Vierassukkien paikka jäi kivasti heti eteisen tuntumaan.Aukon kohdalta puretuilla paneeleilla jatkettiin yhdenmukaisuutta kulkutilaan pikkumatkalle.

 Tässä Raksu viimeistelee puretun aukon reunoja listoilla.
 Siistiä, kun kaikki listat on iinnitetty.
 Peili ja vaatenaulakko saivat uuden, puhtaan värin.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pikkuvessan pintaremppa


 Ylhäällä lopputulos, alla kalvakka vaalea lähtötilanne. Haluttiin vähän väriä ja vanhoille kalusteille yhteensopiva ympäristö.

 Katto maalattiin vaalealla turkoosilla, seinät syvemmällä samalla värillä, kummatkin maalasin kahteen kertaan. Alaosassa kittasin laattasaumoja peruskitillä ja tapetoin kuivuneen pinnan  ruskealla paksulla tapetilla. Irroitin kattolistat ja ostin uutta kapeaa listaa tapetin ja maalin saumakohtaan.

 Peili ja muoviset hyllyt sai jäädä, peili sai kivat led-valot ja hyllyt maalasin samalla kulta-Taika maalilla, kun listatkin.
 Lopputulos on aika raju, mutta sopii tähän tilaan hyvin. Peilin valot riittävät yövaloiksi.Kultamaalilla maalasin vielä roskiksen kannen ja valokatkaisijan.Kirpparilta löysin pieniä kullanvärisiä kehyksiä, johon voi vaihtaa kuvia fiiliksen mukaan turkoosille seinälle.Tähtimatto oli ainoa saman sävyinen turkoosi tähän hätään, mutta menettelee, kunnes löytyy oikean kokoinen nukkamatto.



Helmikuussa 2018 muutos takaisin vaaleaksi alla:








 Lehtileikkeitä..vähän muokattu. Vessataidetta 2016
                                                   
Ovien ristikot, tuulikaapin muutos oleskelutilaksi.
Ovessa oli iso ikkuna, joka haluttiin kodikkaammaksi ristikoilla, jotka maalattiin samalla sinisellä, kuin ovetkin.Oven eteen laitettiin levy, joka toimii pöytänä ja koristehyllynä talven, ja jonka saa oven yläpuolelle säilytyshyllyksi kesän ajaksi, kun ovea käytetään piha-ovena. Aurinkotuolit toimivat "verannalla"saunan jälkeen vilpolan lepotuoleina, kesällä ne siirretään piha-majaan tai tulevalle terassille.Näin talvella tarpeeton tuulikaappi saatiin käyttöön ympäri vuoden.

      



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti