tiistai 27. lokakuuta 2015

Tuunauksia: länget peiliksi, saappaat omannäköiseksi ym.

Maalattu maitotonkka
Mökkituolien uusi elämä. Vahva verhokangas ommeltu tiukasti vanhojen kankaiden päälle. Hieman lisätäytettä tuolien istuinosaan ( superlonia ) ja osat kiinni. Tuolit ovat taas uuden veroisia.

Mummon hyvät-jalkaan-kengät saivat jatkoaikaa, kun maalasin pohjan ja kengät sekä koristelin ne servettitekniikalla sekä koristenauhalla ja pikkutilpehööreillä. Mummo ei uskonut, että sai omat " lättänät" noin hienoina takaisin.



 Ostin ihanat uudet saappaat, mutta jotain puuttui. Ompelin vanhasta käsilaukun hihnasta puolikkaat kiertämään saapasta. Ommel tuli vetoketjun kummallekin puolelle.Tuli hienot ja tulee pidettyä!



 Kirppislöytö Alavudelta. Vanhat länget, jotka halusin peiliksi.Putsaus harjaamalla ja soodapesulla, muukin pesuaine käy.
Ensin pohjamaalaus valkoisella öljymaalilla ja päälle osittain vaaleansinertävällä / turkoosilla.
 Vanha ilme saatiin kulta- ja mustalla maalilla hieman kuivalla pensselillä sinne tänne vedellen.
Yritin ensin leikata itse peiliosan vanhasta peilistä lasiveitsellä, mutta viimeisessä kaarteessa kuului naks..ja peili halkesi. Tein sitten sanomalehdestä leikatun kaavan ammattilaiselle ja leikkautin sopivan peilin lasiliikkeessä.Tämä tietenkin nosti hieman projektin hintaa. Länkien taustasta piti hieman kaivertaa, jotta peili saatiin asettumaan tasaisesti länkiin. Kiinnitykseen käytin metallista reikänauhaa, jonka ruuvasin taustapuolelle poikittain peilin alareunaan ja leveimpään kohtaan yläreunassa. Kiinnitys seinälle ja ei kun katomaan itseä peilistä. ;)

ETEISEN PUHELINPENKKI

 Tori.fi:stä löytyi puunvärinen siisti puhelinpenkki edullisesti. Meidän eteisen väreihin sopii paremmin vaaleaksi maalattu. Siispä penkki pihalle ja puolikiiltävää itsesekoitettua maalia pintaan. Pesin penkin ensin tärpätillä, että mahdolliset sormenjäljet ja rasvat lähtevät pinnasta. Alla kuva maalausvaiheesta ja valmis lopputulos. Niittasin myös sinisen päälikankaan aikaisemman ruskeakukikkaan päälle. Laatikoiden vetimet lakkasin sinisellä kynsilakalla.


Yllä: Tämä on ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti