sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Joulujuttuja! Jouluaskartelut.

Joulupukki lyhdyssä. Kävin idearikkailla pienoismallimessuilla Myyrmäessä Vantaalla viime viikonloppuna ja pää on niin täynnä kaikkia ideoita, ettei kädet pysy perässä. Teen jouluksi lyhtyä, missä joulupukki lukee lasten kirjeitä. Tässä joulupukin sukkahousukroppa. Odottaa vaatteiden ompelua.
 Kuusi on tehty kananmunankennoista ja on maalattu vihreällä kynsilakalla. Runkona kuusitikku ja kuusenjalkana on mutteri ja 3 johdon naulakiinnikettä, joista nypin naulat pois. Kultamaalia päälle ja kuuseen led-valot ja liimattuja pikkukoristeitä, niin lyhty saa kivan valaistuksen.
 Jäätelötikuista syntyy keinutuoli ja pöytä.

Lattia on tehty kahvinsekoitustikuista. Saunaremontista jäi kahden sävyistä saunavahaa, millä lattia ja huonekalut "maalataan". Valkoisella tulee vanha pinta huonekaluille.


Lattian sovitus ja kuusenjalan maalaus.. paljon on näpertelyä, ennen kuin tämä on valmis.

 





 Alla kransseja. On pajua, makaroneja ja suodatinpusseja. Näitä on kiva tehdä. Vain mielikuvitus rajana, tarvikkeita löytyy kaapeista.













Pikkupukki sai vaatteet ja isomman lyhdyn pajakseen. Paketit on vielä tonttupajalla..eikä lasten lähettämät kirjeet ole postin kautta vielä tulleet pukille luettavaksi.


Tästä tulee pukin poro reen eteen.
Näin Tallinnassa kukkakaupan edessä tällaisen ja piirsin vanerille samannäköisen kuvan. Raksu sahasi kesälomalla ostetulla pistosahalla ääriviivojen mukaan. Koivuntuohta tuotiin kesällä jo tätä varten möksältä ja koivupölkyn puolikkaat alle.Projekteja pukkaa taas enemmän, kun mitä aika antaa myöden. Vähän on kaikki vaiheessa,,,mutta eihän vielä ole joulu.

Alla poron seisontatukien sahaus ja lopullinen paikka reen edessä. Vielä tuohien liimaus edessä.


Hieno tuli! Tuohista löytyi sopivia kohtia silmän- ja turvan alueelle, ihan oikea porin "ilme". Vanerinpala ja kuumaliima maksoivat muutaman euron, muuten ei porolle tullut paljon hintaa. Aikaa meni kyllä useampi tunti ja Raksunkin apua tarvittiin sahaamisissa. Vielä pukki kyytiin ja joulu on jo ovella..kirjaimellisesti.

 
 

Nämä vanerityöt vievät mukanaan. Lauantai-aamun avaus pistosahalla. Minä piirsin ja Raksu sahasi. Onneksi oli ulkona leuto ilma, niin ei tarvinnut sisällä rällätä.


 
On possua, poroa, tonttua ja enkeliä. Maalia pintaan, reijät ja roikkumaan. Tämä on kivaa!!


Vanerityöt on niin mun juttu! Aivan ihanaa puuhailua, voisin tehdä työksi...

 Tämä on jämälankakranssi. Vein tämän viemisiksi äidille pyhäinpäivän tienoilla, Pikkukerät on liimattu kuumaliimalla sanomalehtiaihion päälle. Pikku led-valot kieputin ympärille valoa tuomaan.

 
Ensimmäinen suodatinpussikranssini. Tein n. 60 pikkuruusua ja liimasin ne sanomalehtiaihion päälle. Maalasin koko hoidon spray-maalilla punaiseksi ja liimailin pikkusydämiä koristeeksi. Näitä täytyy tehdä lisää!

 
 
 Näitä on kiva koristella. Jouluviemiset tytöille valmiina.
Itsenäisyyspäivän tekele..sydänkranssi itselle.


Yläpuolella kranssin pohjia ja sprayllä maalatut kranssit kuivumassa. Toiveissa oli hopeaa, vihreää ja kultaa..
Alla isänpäivälahja pihlajanmarjakarkeista. Viikonlopun joulumainokset on nyt kompakteissa paketeissa.
Teen pojille karkkipuut, kun ei ne niin kransseista välitä ;)

 

Tötteröt odottaa maalausta.Alla maalattuna..odottaa karkkeja.
Tötteröt tehty jätepaperista, pohjaan liimattu talouspaperihylsynpätkiä ja teippirullan keskiöitä. Maalrinteipillä sileäksi ja spraymaalia pintaan.
Karkkien liimaus on kivaa. Aloitetaan alhaalta.





 Taas on joulukorttien aika. Tein tontun metallihenkareista, tyynyistä sun muista tykötarpeista, sukkahousuja unohtamatta.Yhdessä kuvassa aika rajun näköinen raakaversio.
Raksun mielestä muistuttaa Turhapuroa, voisihan tuo olla vaikka Uuno-Tonttu.Kivat kuvat saatiin otettua, rekvisiittana porontalja, poroja ja reki, tottakai.
 Tekeillä lumiukko koivupölkystä.

Valmis..kaulaliina kaulassa ja kynttilä lämpöä luomassa. vierekkäin vuoden 2016 ja 2017 versiot. Tonttulakin alla karkkikippo ylösalaisin, joka liimattu lumiukon päähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti