torstai 12. toukokuuta 2016

Pihalle hyödyllistä ja vähän hömppää.

Pihan kaivuiden yhteydessä löytyi niin paljon kiviä, että ajattelin hyödyntää ne pieneksi "muuriksi" / aidaksi terassin eteen. Homma on tuttua mökiltä ja Raksulta jäi sopivasti sementtiä terassin anturoiden valusta. Tämä on kyllä sitä hömppäosastoa, mutta mielenkiintoista. Toivottavasti lopputulos on kaunis vanhannäköinen pikku muurinraunio.
Tästä tulee pikkuhiljaa hyvä. Etenee hitaasti, mutta varmasti. Kivien haku hiekkamontulta on kovaa puuhaa. Rinnettä ylös ja alas, kun autoa ei saa ajettua kovin lähelle. Taas olisi yhteen sementtisäkilliseen muurattavaa.
Vielä pitää vähän tukea muuria ja tehdä pikku pilari, mihin saa kynttilälyhdyn tai kukan "raunioille". Sementtiä menee yllättävän paljon, mutta puuha on mukavaa.
 Muuri valmiina. Kirpparilta löytyi kiva lyhty pikkutornin päälle.
Syysiltoja odotellen..


Tein vielä kukkapurkeista tällaisen koristemajakan. Koristeluita vielä mietin, mitä kuvioita laittaisin. Kynttiläpurkkiin voi vaihtaa aina uuden tuikun, purkki on liimattu viimeisen ruukun päälle.

Uusi majakka tehty isomman altaan reunalle, Netalta jäi suurempia kukkapurkkeja muuttotouhuissa:
Purin myös pienemmän altaan ja täytin montun varaston alta jääneestä maa-aineksesta. Ostin kukkamultaa pari säkkiä ja perennoita sekä nurmikon paikkaussiementä mullan päälle:
Hyvällä kastelulla ja kivoilla keleillä voimme saada usean kesän kaunista katseltavaa terassilta käsin aurinkoa ottaessa. En ole mikään viherpeukalo, mutta on mielenkiintoista opetella uusia aluevaltauksia ;).

 Tein pienen kasvimaalaatikon, vaikken mikään puutarhapeukalo olekaan. Aloitan helpoilla herneillä ( alla ) ja ruohosipulilla, Haen parempaa multaa vielä kaupasta, mutta pohjatyöt on jo tehty.
Liotin ihan tavallisia ruokaherneitä vuorokauden vedessä ja istutin lasagnelaatikoihin. Hyvin lähti suurin osa kasvamaan. Katsotaan sitten pihalla, maistuvatko myös pupujusseille, jotka maistelivat ainakin omenapuun runkoa pihassa talvella.Verkkoaitaa voisi viritellä, ettei mene työ hukkaan.Laitoin kanaverkkoa ja kukka-aitaa ympärille, molemmat löytyivät autotallista.Nyt saan syödä herneet ihan itse, saa Raksukin osansa.

Kesän lopputulos. Tilliä, salaattia ja herneitä. Onhan kiva kerätä omaa satoa. Ensi vuonna laitan varmasti ainakin herneitä enemmän.
Kuusenhaara katoksen alle, paikka lyhdylle ja jouluvaloille.

 Tässä lopputulos, kaksihaarainen kuusenpölli on asennettu katoksen alle.
Kaivelut maat on laitettu monttuun takaisin ja nurmitupsut aseteltu kasvamaan.
Tähän voisi veistellä vaikka tikan tai muita metsän pikkueläimiä.Joulu lähestyy ja jouluvalot sekä sammalkori, missä sininen kanerva on laitettu lyhdyn kaveriksi veistoksia odotellessa.

Tässä huonokuntoinen kuusi vielä Kuusamon metsässä.
Tämän jouti kaataa pois ja onneksi meillä oli "kelo" etsinnässä katoksen alle kotiin.
Pölli saatiin kahden pölkyn kanssa kieritettyä metsästä pois ja peräkärryn viereen.
Ei kun kuusi pötkölleen peräkärryyn ja matka kohti uutta kotia alkoi.
Paikka löytyi kotona ja suunnittelu oli tärkeä osa tätäkin projektia. Oltiin yksimielisiä pöllin paikasta ja suunnasta.Perustukset ja kaivaminenhan ovat tuttuja puuhia ennestään.
Ei kun kaivamaan.. Pohjalle tuli laatta, sen päälle valettiin harkko ja päälle säädettävä pilarikenkä. "Kengästä" en ottanut kuvaa.

Alla oikealla viimeistelyä vaille valmis lyhty- ja valopuu. Haarat ruuvattiin ylhäältä räystäslautoihin kiinni. Vielä kun kaarna kuoriutuu joskus ja puu harmaantuu, niin se on "se juttu", mitä alunperin ajateltiin.




Pääsiäinen tulee tänäkin keväänä, ja puput pääsevät pihalle narsissiruukkujen kanssa. Vanerille piirrokset ja Raksu sahasi kuviot puuvalmiiksi. Hiekkapaperilla reunat sileiksi ja maalia pintaan. Vielä laudoista kehikko kukkaruukulle./ pupu  ja  ilmeet toisella värillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti