keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Pieni nukkekoti, pikkuihimisten pienoiskoti

Joulunviettoa nukkekodissa. Sohva tehty pahvista, punaisesta kankaasta ja kuviot kynsilakalla. Arkku, sohvapöytä pahvista ja pikkutilpehööristä. Peili foliosta ja pahvista, kakku pikkuhelmistä ja jostain nappulasta.Hammastahnatuubin korkista tuli ruukku kukkaselle, joka on pieni koriste hiussoljesta. Nukkekodin astiaston Netta toi Thaimaasta.

J
Joulupöytä on katettu. Tonttulakit päässä syödään torttuja, kinkkua ja voipullia,Kinkku vuoltu viinipullonkorkista, tortut on taikataikinasta. Lautaset tuikkukynttilän pohjista, servettirenkaat reunoista.Laseina toimii hupparin nyörintulpat.


Uuden vuoden tinanvalantaa. Pikku-Jartsu valupuuhissa. Ämpäri ja kauha on tuikkukiposta, vesi kuumaliimaa.
Piksu aloitti taas neulomisen, puikkoina hammastikut. Sisustustakka on pahvista ja kontaktimuovista.Kiva olla kotona!

Sisustustakka valmiina.Verhostoppari tuhkaluukkuna, farkunniitti koristeena. Sain Sirkalta askartelutarvikkeita joululahjaksi. Puukuvioinen kontaktimuovi sopi hyvin takan verhoiluun. Musta kynsilakka toimii Miranolin korvikkeena. 
  Uudenvuoden kattaus: Nakit sinitarrasta, karjalanpiirakat taikataikinasta.Perunasalaatti on kuumaliimaa, joka lakattu valkoisella kynsilakalla. Piirakoiden täyte myös, itse piirakat lakattu ruskealla.




Yläkuvassa Raksun ja Piksun autot. Punto on maalattu oikean väriseksi, Raksun Qashqai oli jo valmiiksi oikean punainen.
Roskakatos tehty jäätelötikuista, kattohuopa pahvista , hiekasta ja maalista. Piha-allas liivatteesta, terassi kahvinsekoitustikuista. Kaivo ja altaanreunat taikataikinasta, terassinkaiteet kuparinupeista ja köysi nyöristä. Pensaat ja jasmiinipuut ovat mustikanvarpuja. Keinolumi kaupasta. Piha vanerilevy, johon tehty kankaasta pohja ja hiekasta pihatie.




Talvipiha on kuin suoraan meiltä kotoa.Maitotonknkka on suhteessa suurempi, lähes autojen kokoa, mutta kun ei löytynyt vielä pienempää.


Raksu ja Piksu istuvat alakuvassa sohvalla iltaa viettämässä. Näin myös usein luonnollisessa tilanteessa ;)


Pieniä yksityiskohtaisempia kuvia.
Alla kuvat koko paketista. Kuvien laatu ei ole paras mahdollinen. " talvi on ja pilvistä"






Minä kolaan välillä, harjaa sinä!

TALVILOMA!







Käytiin Kuusamossa hiihtämässä. Raksu teki latua ja minä olin " perässähiihtäjänä. "
Vedettiin pulkilla tavarat mökille. Lunta oli enemmän kuin tarpeeksi joka paikassa. Kyllä oli pipot tarpeen.
Kotona vietiin sukset ja pulkat talvisäilöön. kun kotona on jo kevät pitkällä.

 Lumiukko sulaa hiljalleen, kun aurinko paistaa. Olisi täälläkin telttakatoksen pystytyspuuhia.


Siivottu pikkukoti odottaa kesäverhoja ja nurmikkoa pihalle, talvi on riisuttu pois. Vihreät kasvit alkavat kukoistaa myös pikkupuutarhassa, kunhan saan aikaiseksi.


Yllä kevään vihreyttä. Löytyi ihana keväänvihreä pohjakangas, minkä liimasin alusnahkan päälle, Leikkasin erilaisista muovikukista osia ja liimasin ne kuumaliimalla talvisiin mustikanvarpuihin. Sireeninkukat on samoista kasveista, mistä tein pikku syreenipensaat. Pensaat on kiinni aluskankaassa kaikilla mahdollisilla sähkö- ja muilla tilpehööreillä, mitä laatikosta löytyi. Lakkasin vihreällä kynsilakalla alustat  kaikki saman vihreiksi. Pienet hopeajoutsenet tuuraavat oikealla altaalla olevia muovisorsia. Kokonsa puolesta joutsenet ovat sopivia uiskentelemaan liivateveden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti