keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Kesäkeittiö, osa 2 / ikkunat, sisäpuoli ja sisustus



Ikkunan kehysrimat Raksu halkaisi ja minä maalasin Vinhalla. Lopputulos
on upea!





Yläikkunat ovat kierrätyskeskuksesta ostettu, vanhan kirjakaapin lasiovet. Raksu kehysti ne samalla listalla millä alaikkunatkin. Lasi on kuviolasia, ettei linnut näe läpi ja lennä päin ikkunaa. Raksu lopputarkastamassa ikkunaprojektia.


 Sitten sisähommiin. Paneelia seinään ja saunavahaa pintaan, minä toimin maalarina ja aputyttönä.
Väreinä usva ja sumu, hieman sinisävyistä läpikuultavaa väriä.


Listat maalattu ja petsattu. Ylä-ja alapaneelin väliin tulee kastanjanvärinen koristelista, jalka- ja kattolistat samalla Vinhan ruskealla kun ikkunanpielilistat.
Listahommat tehdään ensi kesänä, samoin kattolautojen kiinnitys. Lattia piti saada lakattua pariin kertaan, kun venelakka on täysin kova vasta viikkojen kuluttua,
Alla Raksu lakkaa lattiaa. Venelakan sävy sama usva, mikä yläpaneelissa.

Uusi kesäloma lähestyy. Ostettiin 12 m verhokangasta Ikeasta, löytyi kesäkeittiöön sopiva kuosi.
5 tunnin ompelun jälkeen kangas oli 110 cm pätkissä valmiina verhoina. Ihanat!

 Arkkupöydän valmistus lavakauluksista:

Sekoitin kesäkeittiön seinäsuojien loput ja "maalasin" arkun kyljet sillä. Väri on tummempi kuin kumpikaan sekoitetuista väreistä, liekö väri laskeutunut purkin pohjalle tai muuttunut talven aikana, mutta sopii arkkuun loistavasti.
Alla arkun kansi saranoituna ja tuleva keittiökaapiston pöytätaso lankusta sahattuna. Päät pyöristettiin kuviosahalla. Väri on vielä miettimättä, kesäkeittiössä on harmaan eri sävyjä ja kirsikkapetsiä. Katsotaan paikan päällä, mikä väri sopii tasoille.

Valmis arkkupöytä oikealla ! 















On haalittu kaikenlaista kaapintapaista kesäkeittiöön. Kunnon hiominen koneella ja harmaata Miranolia pintaan. Ai että odotan, että saadaan kaikki paikoilleen..

Tässä ollaan aloittamassa sisäkattoa. Alla lähes valmis sinitaivaan värein kuultava katto.

 Ikkunanpielet tuli myös viimeistellä. Haettiin valmiiksi maalattua kahden levyistä listaa ja Raksu kiersi ikkunanpielet siisteiksi.


 Minä maalasin vuosi sitten ostetun pikku jääkaapin kaapiston värisellä Miranolilla. Miranol kestää pellissä ja kylmässä tilassa parhaiten.
 Suunnitelma kaappien ja tasojen sijoittelusta kesken: Tilanjakajakin odottaa vielä tarkkaa paikkaa.

Yllä tilanjakaja valmiina ja kaapit keittiön puolella lopullisilla paikoillaan.



Ruokailutilan pöytä kaivettiin kömmänästä ( varasto ) ja pienellä pesulla se oli kuin uusi. Sohva ostettiin Sotkasta ja siinä nukuimme koko helteisen heinäkuun. Arkkupöytä sai pyörät alle ja kahvat koristeeksi. Hieno tuli, niin kuin Raksun rakennelmat aina. ( Huom. suunnittelu ja ohjeistushan tulee minulta..ja kaikki maalaukset ) Oikealla sisääntulo, naulakko ja peili, kaikki kierrätyksestä. Kirsikkalistakin on jo paikoillaan, kahden erisävyisen paneelin välissä ja oven ympärillä..


Aurinko paistoi koko loman, paria ukkoskuuroa lukuun ottamatta. Sisälämpötila noin 30 astetta, onneksi on järvi 20 metrin päässä. Kyllä kelpaa aamukaffet keitellä ja iltapalat napostella. Tilaa on vieraillekin. Vierasmajaksihan tämä on tarkoitettu, kesäkeittiö. Itse viihdytään ainakin tosi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti