sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kannon kaivuuta ja sepeliä seinän viereen.

SEPELIÄ SEINÄN VIEREEN!
Seinänvieren päivitys. Ihanaa kun on kevät ja pääsin taas lapion varteen. Olen varmasti ollut myyrä edellisessä elämässäni, niin minä nautin kaivamisesta..Raksu toimi kärrymiehenä ja putsasi kivijalkaa maalauskuntoon.( huomauttelee muuten tuossa, että on virallisesti riippusokkeli.)

"Kivijalka" kaipaa maalausta ja samalla kaivetaan mullat pois seinän vierestä. Täytetään monttu sitten sepelillä  ja lisätään 100 millin routaeristys. Ei meillä kylmä ole ollut, mutta siistitään vähän seinänvierustaa.


Sunnuntain urakka päätöksessä. Jatketaan viikolla hommia, pitää vähän lepuuttaa kroppaa. Oli kylmiltään aika rankkaa, vaikkakin ihanaa puuhaa.
Yllä lähikuva sokkelin reunasta ja tukipilarista.
                                                              
                
Mullan päälle laitettiin suodatinkangas ja 2 X 50 mm routaeristettä. Pieni kaato talosta poispäin ja sepelit talon viereen.

  Alla sokkelin maalausta. Sokkeli on ehjä ja melko sileä. Talon kulmaan tehtiin pieni paikkaus sementillä, kun vesi oli hieman rapauttanut kulmaa. Suklaan ruskea väri ja maalina Yki-sokkelimaali, yksi kerros riitti peittämään hyvin.
Pienillä asioilla saa ihanan siistiä jälkeä. Tulipahan tarkistettua sokkelin alareuna ja lisättyä routaeriste kovien talvien varalle. Onhan tämä talo aikanaan hyvin tehty sen ajan rakennussäännösten mukaan. Enemmän tuo mullan poisto talon viereltä on silmänilo, kuin pakollinen toimenpide, kun salaojille ei ole tarvetta. Väri on astetta vaaleampi kuin tulevan katon peltien ruskea.
 Kova homma, mutta kannatti. Laitettiin lauta sepelin ja mullan väliin, niin ruoho ei valtaa sepelialuetta.Multaa pitää vielä hieman lisätä ja heitellä nurmikonsiementä pinnalle, niin seinänvieret on siistit.
Talon päädystä katsottuna lopputulos, Tosi siiti! Kunhan kattoremontti on valmis, istutetaan vielä nurmikko.



KANNON TUHO!

 Viime kesänä kaadetun jasmiinipuun kanto oli tulevan terassin paikalla. Aloitettiin syksyllä kaivamista, mutta kiinnostus loppui ennen lumen tuloa.
 Yläkuvassa työkalut käytössä, viereisessä jo vääntynyt rautakanki ja kaivettu multa juurten ympäriltä. Kova homma, ei auttanut kun sahata jokainen juuri vuorotellen poikki ja kangeta kantoa, jotta näki mistä vielä kanittaa.

Oikealla kolo, kun kanto saatiin kangettua pois montusta, alla komeus kokonaisuudessaan. Mikä voittaja fiilis! Ei kun peräkärryyn ja kaatopaikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti